Duetto Park

Duetto Business Parkin uusi kokonaiskonsepti ja yleisten tilojen uudistus

Aulatila 200 m2, Helsinki, 2020

Konseptisuunnittelu, tila- ja sisustussuunnittelu, projektinhallinta ja toteutus

Duetto Park

Duetto Business Parkin uusi kokonaiskonsepti ja yleisten tilojen uudistus

Aulatila 200 m2, Helsinki, 2020

Konseptisuunnittelu, tila- ja sisustussuunnittelu, projektinhallinta ja toteutus

”Yhteistyö tiimin Scope Designin kanssa toimi jälleen erinomaisesti. Scopella on loistava taito suunnitella kiinteistön uudistetulle brandille ja konseptille visuaalinen ja toimiva interior design -konsepti.

Scopen kanssa loimme myös Design Guiden vuokralaisten tilamuutoksille. Nämä uudistukset edellä varmistimme vuokrauksen ja kiinteistön arvoon vaikuttavien muiden tunnuslukujen erinomaisen parannuksen. Jatkamme mielellämme tehokasta yhteistyötä seuraavissa kiinteistökehitysprojekteissa.”

– Outi Kymäläinen, Trevian Asset Management

Duetto Park -toimitilakiinteistön kehityshanke oli meille mieluisa projekti, jossa Scope sai kokonaisvastuun aina konseptoinnista toteutussuunnitteluun ja kalustamiseeen. Helsingin Käpylässä sijaitsevaa Duetto Parkia hallinnoi Trevian Asset Management, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä yrityksemme alkuvaiheista asti. Projektin tavoitteena oli parantaa Dueton houkuttelevuutta toimitilakiinteistönä, nostaa kiinteistön arvoa ja vuokrausastetta uuden kiinteistökonseptin ja tilauudistusten avulla.

Ensimmäisessä vaiheessa Scope loi Duetolle uuden vehreän, luonnonläheisyyttä ja hyvinvointia huokuvan kiinteistökonseptin, joka tuo puutarhamaisen Käpylän parhaat puolet osaksi duettolaisten arkipäivää. Uusi konsepti loi pohjan käytännön uudistuksille kiinteistön yleisissä aula- ja sisäänkäyntialueissa, vuokralaismuutosprojekteille sekä uusille markkinointimateriaaleille. Konseptisuunnittelun lähtökohtana oli luoda tilojen ja tunnelman avulla inspiroiva hengähdystauko keskelle kiireistä työpäivää; tehdä Duetosta hyvinvoivien yritysten ja ihmisten turvasatama, jossa ladataan akkuja, luodaan uutta ja kasvetaan ja kehitytään. Duetossa pääsimmekin toteuttamaan Scopen ihmislähtöistä suunnittelufilosofiaa, jonka tavoitteena on hyvinvoinnin edistäminen tilaratkaisujen, materiaalien ja valaistuksen avulla – haluamme luoda tiloja, joissa on hyvä olla.

Iso muutos harkituilla kalusteratkaisuilla ja maltillisilla muutostöillä 

Aulatilassa parannettiin toiminnallisuutta ja lisättiin viihtyisyyttä. Remonttityöt haluttiin pitää maltillisina, joten uusi ilme luotiin ennen kaikkea uusien kiinto- ja irtokalusteiden ja näyttävien viheristutusten avulla. Scopen toteuttamat mittatilauskalusteet – vastaanottotiski ja aulan pilarien välissä kiemurteleva sohva-viherallaskokonaisuus toimivat katseenvangitsijana joka suunnasta katsottaessa. Uuden layoutin myötä aula on toimivampi niin asiakas- kuin tavaraliikenteen kannalta, ja tila rytmittyy luonnollisesti liikkeen ja levon alueisiin. Biofiiliset elementit, orgaaniset muodot, päivänvalon mukaan muuntautuva valaistus ja miellyttävä akustiikka rauhoittavat mielen ja kehon. Aidot puupinnat, pehmeä villa ja nahka sekä kukoistavat viheristutukset kutsuvat viihtymään pidempäänkin.

Kiinteistön uusi konsepti näkyy pian myös kiinteistön ulkoalueissa, joiden ilmeen ja toiminnallisuuden suunnittelu on myös Scope Designin käsialaa.

Mallitoimistosta Dueton tilojen käyntikortti

Kiinteistön uusi konsepti näkyy myös vuokrauksen tueksi rakennetussa showroomissa, jonka tilaratkaisuihin ja kalustukseen Scope suunnitteli ja toteutti aulan ilmeen jatkona harmonisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Mallitoimistossa vuokralaiset näkevät tilamuutosprojektien uudistustöiden materiaalivaihtoehtoja, laatutason ja tilaratkaisuja, jolloin omaa uutta tilaa on helpompi visioda. Kalustetusta tilasta mittasuhteet on helpompi hahmottaa ja miettiä, millaisella kalustuksella omista tiloista voisi saada toimivan.

Tavoitteet toteen alle vuodessa

Pääyhteistyökumppanina Scope vastasi projektin kaikesta tila- ja sisustussuunnittelusta ja toimi tiiviissä yhteistyössä projektin eri osapuolten kanssa varmistaen, että lopputulos vastasi tilaajan tarpeita ja toiveita. Konseptointivaiheessa aulatilaan luonnosteltu visuaalinen kokonaisuus onkin toteutunut lähes sellaisenaan, eikä toteutussuunnittelussa ei tehty kompromisseja suunnitteluideoiden suhteen. Tilaajan toiveiden mukaisesti toteutus on kuitenkin tehty käytännöllisillä ja budjetinmukaisilla materiaali- ja tuotevalinnoilla tavoiteaikatauluja noudattaen, mikä on yksi Scopen vahvuuksia. Tuotamme ratkaisuja, joilla saadaan tilassa mahdollisimman merkittävä ja tarpeenmukainen muutos aikaan järkevällä investoinnilla – tämä hyödyttää kaikkia osapuolia aina kiinteistön omistajasta vuokralaisiin. Se on myös arvoihimme kuuluvaa kestävää kehitystä tukevaa suunnittelua.

Projektin tavoitteet saavutettiin alle vuodessa sen aloituksesta eikä vapaata tilaa Duetossa enää juuri ole. Mikä tärkeintä, uudet vuokralaiset sanovat valinneensa Dueton sen houkuttelevan identiteetin, upeiden yhteisten tilojen ja toimivien palvelujen vuoksi.

”Yhteistyö tiimin Scope Designin kanssa toimi jälleen erinomaisesti. Scopella on loistava taito suunnitella kiinteistön uudistetulle brandille ja konseptille visuaalinen ja toimiva interior design konsepti. Scopen kanssa loimme myös Design Guiden vuokralaisten tilamuutoksille. Nämä uudistukset edellä varmistimme vuokrauksen ja kiinteistön arvoon vaikuttavien muiden tunnuslukujen erinomaisen parannuksen. Jatkamme mielellämme tehokasta yhteistyötä seuraavissa kiinteistökehitysprojekteissa”, kehuu kiinteistön asset manager Outi Kymäläinen Trevianilta.

___________________________

Tilaaja: Trevian Asset Management Oy / Outi Kymäläinen

Konseptisuunnittelu, tila- ja sisustussuunnittelu: Scope Design Oy
Kiintokalusteiden ja muun sisustuksen projektinhallinta ja toteutus: Scope Design Oy

Muutostöiden projektinhallinta: Partners at Noste Oy
Muutostöiden toteutus: Tammitalot Oy
Vihersisustuksen toteutus: Innogreen Oy

Dueton graafinen ilme: Ted&Ralph’s Oy

Lue myös: Toimitilojen showroom-konsepti – TakomoBase

TakomoBase -toimitilakiinteistön showroom-konsepti

Kiinteistön mallitoimiston tila- ja sisustussuunnittelu,
3D-visualisoinnit markkinointia varten

Lue myös: Toimitilojen showroom-konsepti – TakomoBase

TakomoBase -toimitilakiinteistön showroom-konsepti

Kiinteistön mallitoimiston tila- ja sisustussuunnittelu,
3D-visualisoinnit markkinointia varten