Coworking-tila Health, Aalto-yliopisto

Hyvinvointia edistävät työtilat terveysalan yrityksille

Coworking-tila, 350 m², Espoo
Valmistumisvuosi: 2018
Tila- ja sisustussuunnittelu: Scope Design Oy

Coworking-tila Health, Aalto-yliopisto

Hyvinvointia edistävät työtilat terveysalan yrityksille

Coworking-tila, 350 m², Espoo
Valmistumisvuosi: 2018
Tila- ja sisustussuunnittelu: Scope Design Oy

”Käytävän treenipaikan taustaseinään tehty musta liitutaulu on täynnä käyttäjien merkintöjä ja tuloksia leuanvetohaasteesta, eli tilat on todella otettu käyttöön ja toimivat juuri niin kun projektin alussa Scopen kanssa visioimme.”

Leigh Ewin, Community Manager

Hyvinvointia edistävät työtilat terveysalan yrityksille

A Grid on osa Aalto-yliopiston startup-ekosysteemiä, johon kuuluvat myös muun muassa Design Factory ja Startup Sauna. A Grid tarjoaa yrittäjien ja tutkijoiden yhteisölle coworking-tiloja, jotka mahdollistavat hedelmällisen yhteistyön saman alan yritysten kesken. Terveyteen ja hyvinvointiin suuntautuville kasvuyrityksille suunnattu coworking-tila Health avasi ovensa syksyllä 2018. Scope oli mukana hankkeessa tilan konseptin luomisessa ja vastasi projektissa tila- ja sisustussuunnittelusta.

Health-coworking-tilan konseptin ytimessä on ajatus terveyttä edistävästä tilasta, joka ohjaa ihmistä päivittäin parempiin työntekemisen tapoihin ja tukee suorituskykyä ja palautumista. Ihmiskeskeisen suunnittelun periaatteita hyödyntäen Scope loi tilakonseptin, joka tarjoaa erilaisia tiloja niin keskittymistä vaativaan työskentelyyn, ryhmätyöhön, kuin sosiaalisiin kohtaamisiin. Lisäksi tiloista löytyy kuntoilupisteitä taukoliikuntaa varten ja erityinen vetäytymistila, johon voi mennä rauhoittumaan, meditoimaan tai tekemään muita palauttavia tai virkistäviä harjoituksia.

Tärkeänä tavoitteena hankkeelle oli myös nostaa aiemmin alikäytettyjen tilojen käyttöastetta uusilla toiminnoilla. Coworking-tilalle lohkaistiin rakennuksessa aiemmin tyhjillään olleesta aulasta lasiseinäratkaisuilla alue, jossa sisääntulijaa tervehtii nyt viihtyisä kuntoilupiste puolapuineen ja jumppapalloineen. Tila jatkuu luontevasti rennoksi työtilaksi, joka muuntautuu tarvittaessa tapahtumatilaksi. Jooga- ja vetäytymistila tehtiin aiemmin kokoustilana toimineeseen ikkunattomaan tilaan, koska tilassa oli jo valmiiksi riittävä ilmanvaihto. Nyt tilaan saadaan myös luonnonvaloa, kun seinään avattiin ikkuna aulatilan suuntaan. Myös tilan keittiö-lounge-kokonaisuus on avattu käytävän varrella aiemmin sijainneen varastotilan paikalle, ja toimii nyt kokoontumispaikkana myös ylemmissä kerroksissa työskenteleville tutkijoille. ”Tämän keittiön kahvikone lienee nykyään käytetyin koko kampuksella, ja tilassa on jatkuvasti ihmisiä keskustelemassa ja jakamassa ideoita”, kertoo Leigh Ewin, joka toimii ACRE:lla A Grid -yhteisön Community Managerina.

Terveyttä edistävän tilan konsepti näkyy käytännön ratkaisuissa kaikissa tiloissa. Tiloihin luotiin lämminhenkinen ja luonnonläheinen mutta väreiltään inspiroiva visuaalinen ilme, jota vihersisustus, aidot puupinnat ja muut luontoelementit täydentävät. Tiloissa on kiinnitetty erityistä huomiota akustiikkaan ja työpisteiden yksityisyyteen, mikä luo turvallisuuden tunnetta. Uusien pintojen ja kalustuksen lisäksi tiloissa panostettiin luonnonvaloa jäljittelevään valaistukseen, jolla voidaan tukea työntekijöiden vuorokausirytmiä ja hyvinvointia. Kalustus antaa mahdollisuuksia työskentelyasennon vaihtelemiseen ja säätämiseen. Tärkeintä on kuitenkin, että kohtaamistilat ja kuntoilupisteet tukevat tilankäyttäjien yhteistä hyvinvointikeskeistä kulttuuria, jossa terveellisempiin päivittäisiin tapoihin on helppo lähteä mukaan. ”Käytävän treenipaikan taustaseinään tehty musta liitutaulu on täynnä käyttäjien merkintöjä ja tuloksia leuanvetohaasteesta, eli tilat on todella otettu käyttöön ja toimivat juuri niin kun projektin alussa Scopen kanssa visioimme”, iloitsee Ewin.

Lue myös: Spektri Business Park – Auditorio

Spektrin auditorio uudistui – elämyksellisyyttä ja modernia tekniikkaa

Auditorio ja kokoustila, Spektri Business Park, 370 m², Espoo
Valmistumisvuosi: 2018
Tila- ja sisustussuunnittelu: Scope Design Oy
Sisustussuunnitelman toteutus ja projektinhallinta: Scope Design Oy

Lue myös: Spektri Business Park – Auditorio

Spektrin auditorio uudistui – elämyksellisyyttä ja modernia tekniikkaa

Auditorio ja kokoustila, Spektri Business Park, 370 m², Espoo
Valmistumisvuosi: 2018
Tila- ja sisustussuunnittelu: Scope Design Oy
Sisustussuunnitelman toteutus ja projektinhallinta: Scope Design Oy